26 Φεβρουαρίου, 2021

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα την παιδική παχυσαρκία

Παρακολουθήστε ζωντανά τη διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο Παιδική Παχυσαρκία: Αιτίες, ευθύνες και λύσεις ​η οποία θα πραγματοποιηθεί ​την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021 στις 16.00 – 18.00 στην σελίδα  https://www.livemedia.gr/childobesity 

Εφόσον έχετε πραγματοποιήσει την εγγραφή σας, σε αυτήν την σελίδα θα δείτε την ζωντανή ροή της διαδικτυακής ημερίδας την ημέρα της εκδήλωσης

Με την συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής αποκτάτε πρόσβαση στη live μετάδοση, δεν χρειάζεται η χρήση κωδικών εισόδου. Σε περίπτωση που συνδεθείτε από διαφορετική συσκευή ή browser, θα χρειαστεί να συμπληρώσετε ξανά τα στοιχεία σας στην φόρμα εγγραφής με το ίδιο email.

Σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος καλέστε στο 2118002770 (εσωτ. 318), 2310474400 (εσωτ. 318), email: info@livemedia.com.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Η «Ιμερόεσσα», αποτελεί τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ. Ο Σύλλογός μας, Μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε στις 7 Φεβρουαρίου του 2020, έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη και διοργανώνει φιλόδοξα φέτος, στις 03 Μαρτίου 2021, την 1η του Ημερίδα, με θέμα: «Παιδική παχυσαρκία: Αιτίες, ευθύνες και λύσεις».

Η Ημερίδα αυτή, απευθύνεται στο ευρύ κοινό και σε μεγάλο φάσμα ηλικιών, καθώς και σε ιατρούς πολλών ειδικοτήτων αλλά και σε επιστήμονες διαφόρων γνωστικών πεδίων. Στόχος της είναι η παροχή επικαιροποιημένων πληροφοριών γύρω από το διαχρονικό πρόβλημα της παχυσαρκίας, κυρίως σε παιδιά και εφήβους.

Μια ομάδα ειδικών επιστημόνων – εισηγητών, θα αναπτύξει τα επί μέρους ενδιαφέροντα θέματα, προσφέροντας ηθική και επιστημονική συμπαράσταση και ενημέρωση, σε όλους όσους αντιμετωπίζουν είτε άμεσα είτε έμμεσα το πρόβλημα της παχυσαρκίας.

Ο Σύλλογός μας, με σεβασμό στον άνθρωπο, επιδιώκει μια στενότερη επαφή και συνεργασία με τα μέλη του και τους Φίλους του, με σκοπό την παροχή ουσιαστικής βοήθειας στον παχύσαρκο, σε συνδυασμό με μια υπεύθυνη και συνεχή πληροφόρηση του κοινωνικού συνόλου, σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα.

Η διοργάνωση διαλέξεων, ημερίδων, ανοικτών συζητήσεων, κοινωνικών εκδηλώσεων (πολιτισμού και σχετικών με τις δεξιότητες των μελών), αποτελούν το βασικό εργαλείο διεύρυνσης της δράσης μας, αναπτύσσοντας παράλληλα συνεργασία με αντίστοιχους συλλόγους, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των μελών, για την ψυχαγωγία τους και για την ανάπτυξη της κοινωνικότητάς τους.

Η 1η αυτή Ημερίδα, εντάσσεται στις ενέργειές μας για την επίτευξη των στόχων, την υλοποίηση των προγραμμάτων, την εξυπηρέτηση του σκοπού και την υπηρεσία του οράματός μας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του παχύσαρκου, μέχρι την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

Ελπίζουμε στη θετική σας ανταπόκριση και στην ενεργό συμμετοχή σας στην Ημερίδα μας.

Φιλικότατα
Κυριακή (Κική) Τσιρανίδου
Πρόεδρος Δ.Σ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

16.00-16.10 Χαιρετισμός – Γενική εισήγηση – Συντονισμός
Κυριακή Τσιρανίδου, 
Πρόεδρος ΔΣ Ιμερόεσσας, πρ. Στέλεχος Υπηρεσιών Υγείας

16.10-16.20 Παχυσαρκία: Ένα διαχρονικό πρόβλημα
Μαρία Μυρωνίδου, Αναισθησιολόγος, Καθηγήτρια Φαρμακολογίας, Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ., Αντιπρόεδρος Ιμερόεσσας

16.20-16.40 Η παχυσαρκία στα παιδιά και στους εφήβους
Κική Τσιρουκίδου, Παιδίατρος-Παιδοενδοκρινολόγος, Διευθυντρια Ε.Σ.Υ., Παιδοεδοκρινολογική Μονάδα 3ης Παιδιατρικής Α.Π.Θ., Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

16.40-17.00 Ο ρόλος της διατροφής στην παιδική και εφηβική παχυσαρκία
Αναστάσιος Βαμβάκης, Κλινικός – Αθλητικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, RD, PgD, MSc, PhD, Πιστοποιημένος Ανθρωπομετριστής ISAK Level II, Επιστημονικός Συνεργάτης Παιδοενδοκρινολογικής Μονάδας, Γ’ Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική Α.Π.Θ., Ιπποκράτειο Γ.Ν.Θ.

17.00-17.15 Εσύ που με λες χοντρό, έχεις σκεφτεί πώς νιώθω; Τα συναισθήματα και οι σκέψεις ενός παχύσαρκου παιδιού
Έλλη Γιαννοπούλου, Ψυχολόγος, τ. Επιστημονική Συνεργάτης 3ης Παιδιατρικής Κλινικής Α.Π.Θ.

17.15-17.30 Η δύναμη της απόφασης και η γυμναστική της θέλησης
Παρασκευή (Βούλα) Πατουλίδου, Ολυμπιονίκης – Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης

17.30-18.00 Συζήτηση – Συμπεράσματα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Για να λαμβάνεται πρώτοι τα άρθρα και τα νέα μας

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.