27 Οκτωβρίου, 2022

ΗΜΕΡΙΔΑ «ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ» – «ΙΜΕΡΟΕΣΣΑΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΗΜΕΡΙΔΑ «ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ» – «ΙΜΕΡΟΕΣΣΑΣ» Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Αιτία ή Αποτέλεσμα; Παχυσαρκία μέσα από μια βιοψυχοκοινωνική ματιά» την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022 στις εγκαταστάσεις του Φιλανθρωπικού – Πνευματικού Ιδρύματος «Κρητική Εστία». Η ημερίδα διοργανώθηκε από την «Κρητική Εστία» σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία «ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ» στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όχι μόνο των οικότροφων και του προσωπικού του Ιδρύματος αλλά και των  προσκεκλημένων που μας τίμησαν με την παρουσία τους για ένα τόσο σοβαρό θέμα της εποχής μας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι εισηγήσεις των επιστημόνων που αποτελούσαν το πάνελ των ομιλητών.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Διευθυντής της Εστίας κ. Δημήτρης Ταραντίλης ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών της ημερίδας και μετά έλαβε τον λόγο η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ιμερόεσσα κα Κυριακή Τσιρανίδου που παρουσίασε τους βασικούς πυλώνες λειτουργίας του Συλλόγου και ακολούθησε μια σειρά διαλέξεων-παρουσιάσεων οι οποίες επικεντρώθηκαν στις επιστημονικές εξελίξεις της αντιμετώπισης της παχυσαρκίας τις ψυχοκοινωνικές συνιστώσες καθώς και την συμβολή του κρητικού χορού,  από τον κ Αλέξανδρο Σαχινίδη Ειδικό Παθολόγο και Ιατρό ΕΛ.ΑΣ, την κα Μαρία Βοϊτσίδου Κλινική Διαιτολόγο/Διατροφολόγο,τον κ.  Ιωάννη Μεγαλακάκη Δάσκαλο Κρητικών Χορών, τον κ Ιωάννη Τερζή Ειδικό Χειρουργό και την κα Σταματίνα Κάραλη, Ψυχολόγο και Διευθύντρια της Art and Health. Η ημερίδα έκλεισε με ένα βιωματικό διάλογο  που ανέλαβε η  κα Κυριακή Τσιρανίδου με την κα Ματίνα Κάραλη αλλά και τη συμμετοχή της φοιτήτριας Κωνσταντίνας, που μας παρουσίασαν τις δικές τους εμπειρίες.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν η κα Ελίζα Φερεκύδου, εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας, και ο κ. Βασίλης Γράβαρης, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος και η κα Ρένα Βασιλάκη υποψήφια Πρόεδρος της Πανγκρήτιας Ένωσης.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας έγινε συζήτηση και οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις στην Πρόεδρο του Συλλόγου Ιμερόεσσα και στους ομιλητές.

Η Ιμερόεσσα θέλει να συγχαρεί τους εισηγητές και να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες στους οποίους δόθηκε πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Η Πρόεδρος ΔΣ

Κική Τσιρανίδου

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Για να λαμβάνεται πρώτοι τα άρθρα και τα νέα μας

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.