31 Οκτωβρίου, 2022

Μαθαίνουμε παίΖΩΝΤΑΣ με την Ιμερόεσσα για την παιδική παχυσαρκία

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα της «Ιμερόεσσα» για την παιδική παχυσαρκία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία «Ιμερόεσσα» με τίτλο «Μαθαίνουμε παίΖΩΝΤΑΣ με την Ιμερόεσσα για την παιδική παχυσαρκία».

​Η ημερίδα διεξήχθη την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλόπτωχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης. Σκοπός της συγκεκριμένης ημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση γονέων και παιδιών αναφορικά με την παιδική παχυσαρκία καθώς και η ενημέρωσή τους σχετικά με τις επιβλαβείς επιπτώσεις της νόσου.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκεμε επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών του τομέα Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο του προγράμματος «ΣτηριΖΩ».

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για τα Θέματα Μακεδονίας- Θράκης, κος Σταύρος Καλαφάτης, η Aντιπεριφερειάρχης υγείας κα Μελίνα-Μαρία Δερμεντζοπούλου και ο αντιδήμαρχος εθελοντισμού αθλητισμού και νεολαίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, κος Νικόλαος Ζεϊμπέκης.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «Ιμερόεσσα» κα Κική Τσιρανίδου συντόνισε τη Ημερίδα και μέλη του Συλλόγου «Ιμερόεσσα» παρουσίασαν θέματα που αφορούν την παιδική παχυσαρκία. Πιο συγκεκριμένα, η ψυχολόγος κα Ολυμπία Καλαμπαλίκη έκανε μία εκτενή παρουσίαση εστιάζοντας στη σωστή διατροφή και την άσκηση καθώς  και χρήσιμα tips διατροφής. Η  ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια κα Ζωή Καραμπασιάδου αναφέρθηκε στο bodyshaming και το bullying  κατά τη παιδική αλλά και εφηβική ηλικία.

Με το πέρας των ομιλιών, τα παιδιά είχαν τη χαρά να παίξουν «Το φιδάκι της υγιεινής διατροφής». Ένα παιχνίδι εμπνευσμένο  από την Ιμερόεσσα και με την επιμέλεια της κας Λυγία Μηλιά, ProjectSpecialist της AIDA. Απώτερος σκοπός  ήταν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι να πάρουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη σωστή διατροφή, τις υγιεινές και ανθυγιεινές τροφές, καθώς και να μάθουν τι πρέπει να προσέχουν στην καθημερινότητα τους,  να παίξουν και να διασκεδάσουν.

​Η AIDA ανέλαβε εξ ολοκλήρου τη διοργάνωση της συγκεκριμένης ημερίδας λαμβάνοντας τα εύσημα για την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών της.

Η πρόεδρος ΔΣ

Κική Τσιρανίδου

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Για να λαμβάνεται πρώτοι τα άρθρα και τα νέα μας

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.