7 Μαρτίου, 2023

ΑΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ

Στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 4 Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας, διεξήχθη η ετήσια Ημερίδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Στήριξης ατόμων με Παχυσαρκία «Ιμερόεσσα» με την ανάλογη ευαισθησία λόγω των ημερών.

Η έναρξη των εργασιών της ημερίδας έγινε από την Πρόεδρο του Συλλόγου κυρία Κική Τσιρανίδου.

Κατά την διάρκεια της Ημερίδας συζητήθηκε ο ρόλος του φαρμακοποιού ως συχνά πρώτος επιστήμονας υγείας που υποδέχεται ασθενή με παχυσαρκία, στη συνέχεια ειδικός γλωσσολόγος ανάλυσε θέματα που αφορούν τους όρους που χρησιμοποιούνται, ωστόσο χρειάζεται περεταίρω έρευνα για το κοινωνικό και ψυχικό αντίκτυπο των όρων της παχυσαρκίας και των οδηγιών που έχουν μεταφραστεί.

Στην συνέχεια αναφέρθηκαν οι εξελίξεις στις παθολογικές και χειρουργικές προεκτάσεις της νόσου, τη φαρμακοθεραπεία και τη Βαρϊατρική. Τέθηκε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, η παχυσαρκία σε άτομα με νοητικές και αναπτυξιακές διαταραχές. Στο τέλος της Ημερίδας λύθηκαν μύθοι που αφορούν την άσκηση και τη συμμετοχή των ατόμων με παχυσαρκία στο γυμναστήριο.

Στην Ημερίδα παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης κα. Μαρία Καραγιάννη, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Θεσσαλονίκης Μιχαήλ Κούπκας τους καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Πέτρος Λεκάκης.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Για να λαμβάνεται πρώτοι τα άρθρα και τα νέα μας

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.