28 Μαρτίου, 2023

Μαθαίνουμε με την Ιμερόεσσα για την παχυσαρκία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαθαίνουμε με την Ιμερόεσσα για την παχυσαρκία

Μία ξεχωριστή διήμερη ενημερωτική εκδήλωση, αφιερωμένη στην παχυσαρκία διοργάνωσε η Ιμερόεσσα μαζί με το Μητροπολιτικό Κολέγιο Λάρισας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισαςστις 22 και 23 Μαρτίου.

Οι Λαρισαίοι ανταποκρίθηκαν δυναμικά στο κάλεσμά μας, με τη συμμετοχή περίπου 180 παιδιών τάξεων δημοτικού και γυμνασίου. Τα παιδιά συζήτησαν με ειδικούςγια την υγιεινή διατροφή, το bullying και τη διαφορετικότητα. Με αφορμή τις συζητήσεις αυτές τα παιδιά έπαιξαν το φιδάκι της υγιεινής διατροφής, ένα διαδραστικό και εκπαιδευτικό παιχνίδι και άλλα διατροφικά κουίζ που προσφέρουν τροφή για σκέψη.

Καταξιωμένοι επιστήμονες πρόσφεραν τις γνώσεις τους μέσα από απογευματινές ομιλίες ανοιχτές στο κοινό της Λάρισας. Ειδικοί από όλους τους κλάδους, συμπεριλαμβανομένων διαιτολόγων-διατροφολόγων, ψυχολόγων, ειδικών παθολόγων, καρδιολόγων, βαριατρικών χειρουργών, αγγειοχειρουργών, ορθοπεδικών, παιδογαστρεντερολόγων, ειδικών φυσικής αγωγής, εργοθεραπευτών, φυσικοθεραπευτών και εκπαιδευτικών συζήτησαν την πολυπαραγοντική διασταση της παχυσαρκίας αλλά και την ανάγκη της διεπιστημονικής προσέγγισης κατά τη θεραπεία. Αναλυτικά παρουσίασαν τη συχνότητα της παχυσαρκίας στους ενήλικες αλλά και στα παιδιά της χώρας μας, τις επιπτώσεις στην υγεία όλων, το ρόλο της διατροφικής, φαρμακευτικής και χειρουργικής αντιμετώπισης, το ρόλο της φυσικής δραστηριότητας, τη συμβολή των ειδικών ψυχικής υγείας στην αλλαγή συμπεριφοράς, την επίδραση της νοσογόνου παχυσαρκίας στις καθημερινές δραστηριότητες, το ρόλο των παιδαγωγών στην πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας, τη δημόσια μέριμνα για όλα τα παραπάνω ζητήματα και άλλα σημαντικά θέματα που διέγειραν το ενδιαφέρον του κοινού.

Τη διημερίδα στήριξαν με την πολύτιμη βοήθειά τους οι εθελοντές φοιτητές των Σχολών Υγείας, Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών του Μητροπολιτικού κολεγίου Λάρισας.

Θερμές ευχαριστίες στον Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας  κο Βασίλειο Πινακά, την Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κα Ρογγανάκη, τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης, Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης κο Δεληγιάννη και την Εκπρόσωπο του Ιατρικού Συλλόγου κα Ειρήνη Τζιαστούδη, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

  • Διοργάνωση: Πανελλήνιος Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία «Ιμερόεσσα». Πρόεδρος: Κική Τσιρανίδου.
  • Συνδιοργάνωση: Μητροπολιτικό Κολέγιο Λάρισας. Διεύθυνση: Ελίζα Κωνσταντινίδου, Έλενα Μπάρδα. Ακαδημαϊκός Υπέυθυνος Τμήματος Διαιτολογίας: Βάιος Σβώλος.
  • Συνδιοργάνωση: Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας. Διευθύντρια: Χρύσα Βουλγαράκη.
  • Αιγίδες: Υπουργείο Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμος Λάρισας, Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας.

Μαθαίνουμε με την Ιμερόεσσα για την παχυσαρκία

Ιστότοπος: Ιμερόεσσα, Μητροπολιτικό ΚολλέγιοΛάρισας

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Για να λαμβάνεται πρώτοι τα άρθρα και τα νέα μας

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.