28 Μαρτίου, 2023

Μαθαίνουμε με την Ιμερόεσσα για την παχυσαρκία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαθαίνουμε με την Ιμερόεσσα για την παχυσαρκία

 Μία ξεχωριστή διήμερη ενημερωτική εκδήλωση, αφιερωμένη στην παχυσαρκία διοργάνωσε η Ιμερόεσσα μαζί με το Μητροπολιτικό Κολέγιο Λάρισας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισαςστις22 και 23 Μαρτίου.

 

Οι Λαρισαίοι  ανταποκρίθηκαν δυναμικά στο κάλεσμά μας,με τη συμμετοχή περίπου180 παιδιώντάξεων δημοτικού και γυμνασίου. Τα παιδιάσυζήτησαν μεειδικούςγια την υγιεινή διατροφή, το bullying και τηδιαφορετικότητα. Με αφορμήτιςσυζητήσεις αυτές τα παιδιάέπαιξαν το φιδάκι της υγιεινής διατροφής, ένα διαδραστικό και εκπαιδευτικό παιχνίδι, και άλλα διατροφικά κουίζ πουπροσφέρουντροφή για σκέψη.

 

Καταξιωμένοι επιστήμονες πρόσφεραν τις γνώσεις τους μέσα από απογευματινέςομιλίες ανοιχτέςστοκοινότηςΛάρισας. Ειδικοί από όλουςτουςκλάδους, συμπεριλαμβανομένων διαιτολόγων-διατροφολόγων, ψυχολόγων, ειδικώνπαθολόγων, καρδιολόγων, βαριατρικών χειρουργών, αγγειοχειρουργών, ορθοπεδικών,παιδογαστρεντερολόγων, ειδικώνφυσικής αγωγής, εργοθεραπευτών, φυσικοθεραπευτών και εκπαιδευτικών συζήτησαν την πολυπαραγοντική διασταση της παχυσαρκίας αλλά και την ανάγκητηςδιεπιστημονικής προσέγγισης κατάτηθεραπεία. Αναλυτικά παρουσίασαν τησυχνότητα της παχυσαρκίας στουςενήλικες αλλα και στα παιδιάτηςχώρας μας, τις επιπτώσειςστηνυγεία όλων, τορόλοτηςδιατροφικής, φαρμακευτικής και χειρουργικής αντιμετώπισης, τορόλοτηςφυσικήςδραστηριότητας, τησυμβολή τωνειδικώνψυχικήςυγείας στην αλλαγή συμπεριφοράς, την επίδραση τηςνοσογόνου παχυσαρκίας στις καθημερινέςδραστηριότητες, τορόλοτων παιδαγωγών στην πρόληψητης παιδικής παχυσαρκίας, τηδημόσια μέριμνα για όλα τα παραπάνωζητήματα και άλλα σημαντικά θέματα πουδιέγειραν τοενδιαφέρον τουκοινού.

 

Τη διημερίδα στήριξαν με την πολύτιμηβοήθειά τους οι εθελοντέςφοιτητές τωνΣχολώνΥγείας, Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών του Μητροπολιτικού κολεγίουΛάρισας.

 

Θερμές ευχαριστίες στον Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας  κοΒασίλειοΠινακά, την Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κα Ρογγανάκη, τον ΑντιδήμαρχοΔιοίκησης, Παιδείας &ΔιάΒίουΜάθησης κο Δεληγιάννη και την Εκπρόσωπο του Ιατρικού Συλλόγου καΕιρήνηΤζιαστούδη, που  τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

 

  • Διοργάνωση: Πανελλήνιος Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία «Ιμερόεσσα». Πρόεδρος: ΚικήΤσιρανίδου.
  • Συνδιοργάνωση: Μητροπολιτικό Κολέγιο Λάρισας. Διεύθυνση: Ελίζα Κωνσταντινίδου, Έλενα Μπάρδα. Ακαδημαϊκός ΥπέυθυνοςΤμήματος Διαιτολογίας: Βάιος Σβώλος.
  • Συνδιοργάνωση: Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας. Διευθύντρια: Χρύσα Βουλγαράκη.
  • Αιγίδες: Υπουργείο Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης, Περιφέρεια Θεσσαλίας,Δήμος Λάρισας, ΙατρικόςΣύλλογοςΛάρισας.

Μαθαίνουμε με την Ιμερόεσσα για την παχυσαρκία

Ιστότοπος: Ιμερόεσσα, Μητροπολιτικό ΚολλέγιοΛάρισας

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Για να λαμβάνεται πρώτοι τα άρθρα και τα νέα μας

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.