Επισκόπηση

Η Ιμερόεσσα , αποτελεί τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ και είναι ΜΗ κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Ιδρύθηκε στις 7 Φεβρουαρίου του 2020 με αριθμό μητρώου 1653 και έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη.

Η αποστολή μας

Πρωταρχικός μας στόχος είναι ο σεβασμός στον άνθρωπο σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση του προβλήματος της παχυσαρκίας.

Παρέχουμε ηθική και επιστημονική συμπαράσταση, ενημέρωση και βοήθεια σε όλους όσους πάσχουν από παχυσαρκία.

Επιδιώκουμε μια στενότερη επαφή και συνεργασία με τα μέλη του Συλλόγου, με στόχο την παροχή ουσιαστικής βοήθειας στον παχύσαρκο.

Παρέχουμε υπεύθυνη και επίκαιρη πληροφόρηση στο κοινωνικό σύνολο, σχετικά με τις εξελίξεις στη νόσο.

Διοργανώνουμε διαλέξεις, επιστημονικές ημερίδες και ανοικτές συζητήσεις.

Αναπτύσσουμε συνεργασία με αντίστοιχους συλλόγους, επιστημονικά κέντρα, κοινωνικές υπηρεσίες και ιατρικούς φορείς, διευρύνοντας τη δράση μας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Διοργανώνουμε κοινωνικές εκδηλώσεις για τη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των μελών του Συλλόγου.

Διοργανώνουμε εκδηλώσεις πολιτισμού σχετικές με τις δεξιότητες των μελών (ζωγραφική, χορό, θεατρικές παραστάσεις) αλλά και δράσεις για την επαφή με τη φύση (πεζοπορίες, κολύμπι κ.ά.), με στόχο την ψυχαγωγία αλλά και την ανάπτυξη της κοινωνικότητάς τους.

Παρεμβαίνουμε σε κρατικούς και άλλους φορείς της χώρας μας, αναδεικνύοντας τα προβλήματα του χώρου, διεκδικώντας λύσεις.

Επιδιώκουμε τη συμμετοχή σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή άλλων οργανισμών για την εξεύρεση πόρων στήριξης, καθώς και την ένταξη σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.

Τέλος, προβαίνουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίτευξη των στόχων και την υλοποίηση των προγραμμάτων μας, με μοναδικό σκοπό την
αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του παχύσαρκου.

Οι χορηγοί μας

Η ομάδα

Κυριακή (Κική) Τσιρανίδου

Πρόεδρος Δ.Σ.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επαγγελματιών Υγείας και Πρόνοιας ΤΕΙΘ το 1988. Απέκτησε τίτλο Νοσηλευτικής ειδικότητας Παθολογίας του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ το 1995 και εντάχθηκε στο Εισαγωγικό Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων του Ε.ΚΕ.ΠΙΣ το 2005 και στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας το 2006. Διαθέτει σημαντική εμπειρία απασχόλησης στον Τομέα της Υγείας για περισσότερα από 25 χρόνια, υπηρετώντας από διάφορες θέσεις (καθηγήτρια Κλινικών Εφαρμογών του Τμήματος Νοσηλευτικής ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Γραμματέας Υπηρεσιακού Συμβουλίου Β΄ ΚΥΣ, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, Καρδιολογική Εταιρία Βορείου Ελλάδος, Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλονίκης, Εκπαιδεύτρια Κατάρτισης Κ.Ε.Κ., Π. Γ. Ν. Λάρισας, ΓΝΝΘΑ «Η ΣΩΤΗΡΊΑ» κ.α.). Συμμετείχε είτε διοργάνωσε σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια συναφή με το αντικείμενό της. Δραστηριοποιημένη έντονα στον Εθελοντισμό, συμμετέχει ως μέλος σε κοινωνικές, αθλητικές και φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Δρ. Μαρία Μυρωνίδου – Τζουβελέκη

Aντιπρόεδρος Δ.Σ.

Είναι Ομότιμη Καθηγήτρια Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Πήρε την ειδικότητα της Αναισθησιολόγου το 1981. Πτυχιούχος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. Οργάνωσε και συμμετείχε σε πλήθος προγραμμάτων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του Τμήματος Ιατρικής αλλά και Διατμηματικά. Πραγματοποίησε σειρά ομιλιών σχετικών με την τεκμηριωμένη ιατρική και τη μεθοδολογία έρευνας. Συνέγραψε περισσότερα από 10 εκδοθέντα επιστημονικά συγγράμματα και περισσότερες από 500 εργασίες, που έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά .Είναι η επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος Thess_Med_School, ενός σύγχρονου προ-γράμματος αγωγής υγείας, που στοχεύει στην ενημέρωση των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων σε θέματα ιατρικά και κοινωνικά, στην περιφέρεια Μακεδονίας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2014 και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Ίδρυμα Νεολαίας (Αρ.20.20/116920/D2/15.7.2016) και δια βίου Μάθησης (Αρ. 5026/301/

29.09.2017). Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιριών. Τέλος, είναι επιστημονικά υπεύθυνη για το πρόγραμμα ΚΑΡΠΑ που υποστηρίζεται από την Πρυτανεία του Α.Π.Θ.-

Ανθή Παπαδοπούλου

Γεν. Γραμματέας Δ.Σ.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της στα Εκπαιδευτήρια «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» και όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά από το 2017 ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κατέχοντας το πτυχίο της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με αντικείμενο το Εμπορικό Δίκαιο, από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Κατέχει επίσης Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για το πρόγραμμα “Γενικός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων-Εκπαίδευση Υπεύθυνων Προστασίας Δεδομένων GDPR – DPO”.
Έχει άριστη γνώση της αγγλικής και πολύ καλή της γερμανικής γλώσσας.
Συνεργάζεται με το Επίτιμο Προξενείο της Αυστρίας στη Θεσσαλονίκη και προσφέρει τις νομικές της υπηρεσίες στο σωματείο με την επωνυμία « ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ» στο Φίλυρο.
Είναι μέλος της θεατρικής ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 2015.

Χρήστος Σιώπης

Ταμίας

Είναι απόφοιτος της Σχολής Επιστημών Υγείας Θεσσαλίας, τμήματος Ιατρικής Λάρισας.

Υπηρέτησε τη Στρατιωτική του θητεία ως Οπλίτης Ιατρός του Πολεμικού Ναυτικού στην Βάση της Πολεμικής Αεροπορίας Λάρισας καθώς και στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων(Σ.Σ.Α.Σ).

Ακολούθησε η θητεία του ως Αγροτικός Ιατρός στη Καλλονή Λέσβου  και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην Ορθοπεδική & Τραυματιολογία, τη Παιδοορθοπεδική και τις Αθλητικές Κακώσεις.

Είναι Πτυχιούχος Αγγλικής γλώσσας.

Συμμετείχε σε πολυάριθμα συνέδρια & ημερίδες σε Ελλάδα και εξωτερικό πάνω στο αντικείμενο της Χειρουργικής Ορθοπεδικής.

Συμμετέχει ενεργά σε επιστημονικά άρθρα και εργασίες, που έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτες ιστοσελίδες της ιατρικής κοινότητας ενώ ήταν μέλος αποστολής στο 19ο συνέδριο της “EFFORT” που έλαβε χώρα στη Βαρκελώνη για τη παρουσίαση του project “Validity and Reliability of Hip Dysplasia App. All measurements  in one App for iphone.” όπου έλαβε το πρώτο βραβείο προφορικής ανακοίνωσης.

Η πολυετής πείρα του Ιατρού διαφαίνεται από την εργασιακή του εμπειρία ως Ιατρός της Χειρουργικής Κλινικής του Γ.Ν.Ν Διδυμοτείχου, της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Γ.Ν.Ν Λέσβου ” Βοστάνειο”, της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γ.Ν.Ν ” Ιπποκράτειο”.

Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσης του, επισκέφτηκε κλινικές σε Ρωσία, Ισραήλ και Αγγλία στα πλαίσια εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Υπήρξε CO-CEO της εταιρείας “Medline Assist Ι.Κ.Ε με αντικείμενο τη παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε Ξενοδοχειακές Μονάδες.

Ο Ιατρός Σιώπης Χρήστος είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης & NHS Αγγλίας.

Σόνια Σταυροπούλου

Μέλος Δ.Σ.

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε σ’ ένα όμορφο χωριό στους πρόποδες του Πάϊκου, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της. Σπούδασε Αισθητικός αλλά την κέρδισε το Ραδιόφωνο και η Διαφήμιση μέχρι το 2015, που της δόθηκε η ευκαιρία να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά με τον κλάδο των Ασφαλίσεων, μέσα από την οικογένεια της “Εθνικής Ασφαλιστικής” όπου εργάζεται μέχρι σήμερα ως ασφαλιστική σύμβουλος, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η επαφή της με τον όρο “Παχυσαρκία”

ξεκινάει από πολύ νωρίς, τόσο από την οικογένεια, όσο και από το φιλικό περιβάλλον της. Έχει την εμπειρία επαφής με ανθρώπους που άλλαξαν
τη ζωή τους προς το καλύτερο, με την απώλεια σημαντικού σωματικού βάρους.

Η “Ιμερόεσσα”, ενίσχυσε το όραμά της για ουσιαστική ενημέρωση όσων αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της παχυσαρκίας, διεκδικώντας μια ποιοτική και λειτουργική ζωή.-