Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Με την συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής αποκτάτε πρόσβαση στη live μετάδοση, δεν χρειάζεται η χρήση κωδικών εισόδου. Σε περίπτωση που συνδεθείτε από διαφορετική συσκευή ή browser, θα χρειαστεί να συμπληρώσετε ξανά τα στοιχεία σας στην φόρμα εγγραφής με το ίδιο email.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Η «Ιμερόεσσα», αποτελεί τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ. Ο Σύλλογός μας στα πλαίσια των δράσεων του, πραγματοποιεί την Ημερίδα, με θέμα: «Παχυσαρκία- Παλαιά Προβλήματα, Νέοι Στόχοι».

Η Ημερίδα αυτή, απευθύνεται στο ευρύ κοινό και σε μεγάλο φάσμα ηλικιών, καθώς και σε ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων αλλά και σε επιστήμονες διαφόρων γνωστικών πεδίων.

Στόχος της είναι η παροχή επικαιροποιημένων πληροφοριών γύρω από το διαχρονικό πρόβλημα της παχυσαρκίας. Μια ομάδα ειδικών επιστημόνων – εισηγητών, θα αναπτύξει τα επί μέρους ενδιαφέροντα θέματα , προσφέροντας ηθική και επιστημονική συμπαράσταση και ενημέρωση, σε όλους όσους αντιμετωπίζουν είτε άμεσα είτε έμμεσα το πρόβλημα της παχυσαρκίας.

Ο Σύλλογός μας, με σεβασμό στον άνθρωπο, επιδιώκει μια στενότερη επαφή και συνεργασία με τα μέλη του και τους Φίλους του, με σκοπό την παροχή ουσιαστικής βοήθειας στα άτομα με περιττά κιλά, σε συνδυασμό με μια υπεύθυνη και συνεχή πληροφόρηση του κοινωνικού συνόλου, σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα.

Η διοργάνωση διαλέξεων, ημερίδων, ανοικτών συζητήσεων, κοινωνικών εκδηλώσεων (πολιτισμού και σχετικών με τις δεξιότητες των μελών), αποτελούν το βασικό εργαλείο διεύρυνσης της δράσης μας, αναπτύσσοντας παράλληλα συνεργασία με αντίστοιχους συλλόγους, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των μελών, για την ψυχαγωγία τους και για την ανάπτυξη της κοινωνικότητάς τους.

Η Ημερίδα, εντάσσεται στις ενέργειές μας για την επίτευξη των στόχων μας. Ελπίζουμε στη θετική σας ανταπόκριση και στη συμμετοχή σας στην Ημερίδα μας.

Φιλικότατα
Κυριακή (Κική) Τσιρανίδου
Πρόεδρος Δ.Σ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

“Η πρόληψη της παχυσαρκίας”
DR MED Ξενοφών Κ. Κροκίδης, Παθολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Mainz Γερμανίας, Διευθυντής Β’ Παθολογικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας

“Παχυσαρκία και κίνδυνοι από την καρδιά”
Διαμαντής Γκολιδάκης, Καρδιολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής

“Παχυσαρκία και Μεταβολικό Stress: Διατροφική Αποκατάσταση των Χαμένων Ισορροπιών”
Δέσποινα Κομνηνού, Ιατρός με Ειδίκευση στη Διατροφή, Διδάκτωρ Βασικής Παθολογίας του Ιατρικού Κολλεγίου της Νέας Υόρκης, ΗΠΑ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κλινικής Διατροφής (ΠΔ 407), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

“Συστάσεις άσκησης για άτομα με παχυσαρκία”
Φιλίππου Αναστάσιος, Ph.D., Αναπληρωτής Καθηγητής, Φυσιολογίας – Φυσιολογίας της Άσκησης Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ

“Φαρμακευτική Αγωγή στην Παχυσαρκία”
Νίκη Κατσίκη, MSc PhD MD FRSPH, Παθολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Ακαδημαϊκή Υπότροφος, Τμήμα Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη και Μεταβολισμού, Α΄ Παθολογική Κλινική ΑΠΘ, Π.Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ, Θεσσαλονίκη, Μέλος ΔΣ Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης